VII Всецерковна проща “Дорогою зцілення” до Унева
  • Суб, 14/04/2018 - 12:35

Рух “За тверезість життя” УГКЦ  запрошує 28 квітня на VII Всецерковну прощу “Дорогою зцілення” до Унівської Святоуспенської Лаври. Проща присвячена молитві за утвердження українського народу в чесноті тверезості. В наш час кожен повинен усвідомити, що ми потребуємо душевного очищення, визволення від ворогів видимих і невидимих, а найперше від страшного зла – духа пияцтва і алкоголізму!

Всечесні Отці, дорогі брати і сестри, ми можемо нарікати на життя кожен день, можемо звинувачувати у своїх  бідах усіляких недругів, можемо кожного року творити революції чи просто чемно ходити на вибори, але ми ніколи, чуєте, ніколи не позбудемося тавра знедоленої нації допоки нами буде правити він, цей злий демон алкоголізму, пияцтва та всякого зловживання! Пам’ятаймо про це!

Справа навіть не в тому, що він убиває рідну нам людину, а в тому, що вбиває душу! Що можемо дати взамін за неї?  Є душа – є ми, великий український народ з вірою в Бога у своєму серці! Коли ми втрачаємо душу, то стаємо сірою масою, якою зручно управляти, над якою можна насміхатись, топтати, нищити… Зрештою і нам самим буде байдуже, адже тоді перетворимось на “живих трупів”, які прагнуть тільки одного -“водкі, калбаси і зрєліщь!”

Наше суспільство потребує змін, які кожен повинен розпочати з себе. Чекаємо на прощі всіх небайдужих до порятунку українського народу, бажаючих подолати залежність, рідних та близьких узалежнених людей.

Будьмо тими, котрі вірують в Бога і хочуть жити, а не навпаки! Бо направду, ми варті того, щоби бути!

 о. Ярослав Стеф’юк, Голова Руху “За тверезість життя”

Довідки за телефоном: 0968534604