Використання магії провокує психічні проблеми та нерідко веде до самогубства
  • Пон, 18/10/2021 - 15:18

Керівництво єпархії Сальтільйо у північно-західній частині Мексики закликало вірних відмовитись від участі в магічних ритуалах. Йдеться про те, що місцеві католики все частіше вдаються до обрядів сантерії, шаманських практик та зустрічей з ворожками. Окрім того, зростає продаж чародійних амулетів, «чудотворних вод» та інших магічних предметів.

Місцевий священник Давід Лопес поінформував, що впродовж наступних кількох тижнів місцева церковна влада проведе серію семінарів, що попереджатимуть про ймовірні наслідки участі в такого роду практиках. Він додав, що учасники таких практик все частіше мають фінансові проблеми через участь в такого роду сеансах, а також психічні проблеми, і нерідко вчиняють спроби самогубства.

«Це явище стосується не лише католиків, але й віруючих і невіруючих осіб з-поза християнських визнань, та веде до втрат», - пояснив мексиканський священник, наголошуючи, що жертвами стають особи з різних суспільних груп.

О. Лопес зазначив, що особи, які виходять на контакт із «ворожками та шаманами», ще більше ускладнюють свою життєву ситуацію і членів своїх родин.

Він додав, що психологи застерігають від участі в таких практиках, бо вони часто призводять до психічних розладів, поглиблюють страх, фобії та інші психологічні недуги.

На думку священника, більшість тих, хто надає послуги такого типу магічних практик, є «шарлатанами», що наживаються на фінансових засобах своїх клієнтів.