Викрадені сирійські митрополити живі і незабаром будуть звільнені
  • Втр, 01/07/2014 - 13:04

Сирійські митрополити, викрадені 14 місяців тому, живі і, можливо, незабаром будуть звільнені. Таку інформацію опублікував йорданський католицький сайт abouna.org з посиланням на представника ліванських спецслужб.

Православний митрополит Алеппський Павло Язіджі - рідний брат Антіохійського Патріарха Іоанна Х - і сиро-яковитский митрополит цього ж міста Юханна Ібрагім були викрадені в Сирії в квітні минулого року.

За даними йорданського сайту, в даний час вони знаходяться в руках бойовиків «Ісламської держави Ірак і Леванту». Джерело, що дало інформацію, повідомило, що обидва єрархи живі і здорові і знаходяться в сирійській провінції Ракка неподалік від турецького кордону.

Переговори з викрадачами, пише сайт, вийшли на фінішний етап і незабаром можна чекати звільнення митрополитів. Активну участь у переговорах взяв Катар. Бойовики готові звільнити християнських єрархів в обмін на ряд супротивників режиму Башара Асада - зокрема еміра палестинського ісламістського угруповання «Аль-Ансар» Салеха аль-Акра.