Викрадені в Сирії митрополити можуть бути звільнені на честь Курбан-Байраму
  • Втр, 15/10/2013 - 15:00

Два викрадених екстремістами 22 квітня в Сирії митрополита можуть бути звільнені вже 15 жовтня, повідомила ліванська газета " The Daily Star " з посиланням на генерала служби безпеки Лівану Ібрагіма Аббаса.

За даними служби безпеки, митрополит Алеппський Павло з Антіохійської патріархії і митрополит мар Григорій Юханна Ібрагім з Сиро-яковитської Церкви можуть бути звільнені на честь ісламського свята Курбан-Байрам, який у нинішньому році мусульмани відзначають 15 жовтня.

Коментуючи цю публікацію, мельхітський Патріарх Григорій III Лахам зазначив, чутки про можливе звільнення митрополитів зміцнюють надію на те, що вони живі, хоча досі з моменту викрадення від них не було жодної  звістки.

Раніше єпископ Апамейський Ісаак Баракат (Антіохійська патріархія) на прес-конференції 11 жовтня повідомив з посиланням на дані ліванської газети "Ан-Нахар", що інформація про долю двох християнських єпископів, може бути оприлюднена в ході конференції в Німеччині 25 жовтня.

За словами єпископа, сирійські християни в пошуках митрополитів працюють у контакті з представниками США, Туреччини, Катару, але поки ніяких результатів немає.

Крім двох згаданих митрополитів, в Сирії викрадені і інші представники християнських церков, додав єпископ.

За матеріалами  www.portal-credo.ru