Викрадений єзуїт живий
  • Птн, 16/08/2013 - 23:21

Отець Паоло Даль’Огліо почувається добре, його не вбили, як кажуть деякі представники сирійської опозиції – заявив засновник Orient TV Гассан Аббуд. Італійського єзуїта викрали у місті Ракка 28 липня.

Аббуд додав також, що знає хто викрав католицького священика: «не вірмо тим, які кажуть, що його вбили. Я попросив викрадачів звільнити його». Власник сателітарного каналу, який веде мовлення з Дубаї, закликав всіх бути обережними у розповсюдженні інформації про отця Даль’Огліо і не подавати неперевіреної інформації.

Тим часом віцеміністр закордонних справ Італії Марта Дассу заявила, що не може підтвердити жодної інформації про долю викраденого земляка.

58-річний отець проживав у монастирі Деір Мар Муса в горах на північ від Дамаску протягом багатьох років. Підтримував примирення між етнічними і релігійними групами в Сирії. Коли в країні вибухнула громадянська війна, він відкрито звинуватив президента Башара аль-Амада у провокації релігійних сутичок, а також критикував насильство щодо курдів. Це могло спровокувати пов’язане з Аль-Каїдою угрупування Ісламська Держава Іраку І Леванту до викрадення. Незадовго до викрадення італійський єзуїт написав на своєму профілі у Фейсбуці, що вважає Сирію своєю другою батьківщиною.

За матеріалами: http://info.wiara.pl