Викрадений у Ємені салезіанець живий
  • Втр, 05/04/2016 - 08:44

Отець Томас Ажанналіл, родом з Індії, який місяць тому був викрадений під час теракту у Ємені, живий - повідомила міністр закордонних справ Індії Сушма Сварадж.

Цю інформацію підтвердила і Конференція Єпископів (CBCI) у повідомленні, підкреслюючи, що Свараж разом з урядом активно працюють над якнайшвидшим звільненням священика і у цьому напрямку ведуться всі можливі роботи.

 У минулу суботу, ввечері, високопоставлені представники індійського єпископату, зокрема генеральний секретар CBCI, о. Йосиф Чінауян, директор Карітас Індії, о. Фредерік д’Соуза і представник ордену салезіанців, о. Йосиф Маніпадам, зустрілися з пані міністром, щоб обговорити всі умови звільнення отця Томаса.
У повідомленні за підсумками зустрічі сказано, що досі не відоме місце його перебування, а заради безпеки триваючих переговорів з викрадачами не можна дати детальної інформації та умов звільнення священика.
Тиждень тому з'явилися відомості, що священик був убитий викрадачами. Навіть ходили чутки, що у Страсну П'ятницю його було розіп'ято. Міністр Свараж спростувала ці повідомлення. У бесіді з делегацією CBCI вона нагадала, що її міністерство, і вона особисто доклали великих зусилль, щоб безпечно звільнити сестру Рему, єдину черницю, яка пережила різанину в Ємені.

Родом з індійського штату Керала, отець Томас Ажанналіл, який перебував у центрі допомоги сестер Місіонерок Милосердя, виконуючи функції духовного наставника сестер та їх підопічних, був викрадений 4 березня цього року. Раніше у цей день, терористи, ймовірно, з Ісламської Держави, напали на центр і вбили чотирьох сестер і дванадцятьох їх колег. Під час Великодня з'явилося відео, на якому священик просить про допомогу у звільненні, за яке викрадачі вимагають мільйон доларів. Разом з урядом Індії, у діях на користь його звільнення беруть участь також єменський уряд, спецслужби Ватикану і орден салезіанців.