Вінницькі ІТ-шники спільно з УГКЦ розробили мобільний додаток «Цитати Любомира Гузара»
  • Пон, 09/10/2017 - 21:11

11 жовтня о 12:00 в приміщенні вінницького iHUB (вул. Пушкіна, 11) відбудеться презентація мобільного додатку «Цитати Любомира Гузара» за участю його безпосередніх розробників - отця Ігоря Яціва, речника УГКЦ і колишнього прес-секретаря Блаженнішого Любомира Гузара, та радника міського голови Андрія Юсова.

Молода вінницька ІТ-компанія Appgress розробила безкоштовний мобільний додаток «Цитати Любомира Гузара», що дозволить усім охочим знайомитися з висловами Блаженнішого Любомира, Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви у 2001 - 2011 роках, який у травні цього року відійшов у вічність.

Постать відомого українського релігійного діяча, який для українського суспільства є беззаперечним моральним авторитетом, надихнула молодих вінницьких спеціалістів, що працюють в ІТ-сфері, – створити мобільний застосунок із сотнями цитат Блаженнішого. Адже його висловлювання на різні гострі і непрості запитання завжди вражали мудрістю та ясністю, водночас відрізнялися високим європейським інтелектом. Своєю простотою та ясністю міркувань Любомир Гузар завоював довіру і популярність українців.

Цитати згруповані за рубриками, що дає змогу відшукати тематичну цитату. База постійно оновлюється. Однією з особливостей застосунку є отримання час від часу «спливаючих» повідомлень з випадковими цитатами ‒ це можливість отримати пораду і натхнення у випадковий момент. Реалізація застосунку «Цитати Любомира Гузара» розроблена на мобільні платформи Android та iOS. Розробники ведуть роботу із розширення функціоналу. Зокрема, вони вже оновили версію на Google Play з доданим новим функціоналом, який зараз тестують. А також займаються оформленням сторінки застосунку на маркетплейсах. Додаток розроблено за підтримки Вінницької міської ради.

Початок жовтня для публічної презентації додатку обрано невипадково: 2012 року, напередодні відзначення Покрови Пресвятої Богородиці, Блаженніший Любомир приїздив до Вінниці й відвідав місцеву парафію Покрови Пресвятої Богородиці.

Після презентації додатку її учасники радо нададуть відповіді на всі запитання від ЗМІ. Запрошуємо вас до участі! 

 

Про ІТ-компанію Appgress:

Ця молода вінницька команда займається розробкою мобільних застосунків та веб-сайтів. Одним із реалізованих рішень від Appgress є мобільний застосунок для вінничан ‒ rozklad.in.ua. Це реалізація однойменного веб-сайту на мобільну платформу Android.

Команда Appgress бере участь у різних ІТ-конференціях та заходах українського та міжнародного значення. Її спеціалісти проводять курси із програмування в рамках співпраці з ІТ-школами та навчальними закладами Вінниці.

 

Департамент у справах ЗМІ
та зв’язків з громадськістю
Вінницької міської ради
т.: 59-51-85; 59-53-10; 59-52-44