Випускники дрогобицької семінарії отримали дипломи та нижчі свячення
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

У суботу, 8 червня 2013 р.Б., в Дрогобицькій Духовній Семінарії відбулися урочистості з нагоди закінчення навчання її 15 випускниками. З цієї нагоди у семінарійному храмі було відслужено Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив преосвященний владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у спіслужінні ректорату та викладачів семінарії. Молитовно підтримували випускників у цей важливий для них день їхні родичі, друзі та знайомі.

 

Також в цей день 25 випускників Дрогобицької семінарії (в тому числі й минулих років) отримали з рук преосвященного Ярослава нижчі свячення (свіченосця, читця-співця та піддиякона). Наприкінці урочистостей владика Ярослав поставив у протоієреї духівника семінарії отця Степана Угрина, нагородивши його нагрудним протоієрейським хрестом та набедреником.

Звертаючись до семінарійної спільноти та гостей, владика Ярослав привітав колишніх семінаристів з закінченням навчання, а також подякував всім, хто спричинився до їх приготування до священства, а зокрема ректорату, викладачам та родинам випускників. Владика, зокрема, сказав: "Завершення навчання у семінарії – це, з одного боку, свідчення певної зрілості того, хто готується до священства. Про це, зокрема, засвідчує диплом, який кожен з вас отримає. З іншого боку, відтепер та частина відповідальності за ваш духовний зріст у Христі, яка дотепер лежала на сумлінні ваших духовних наставників, передається вам. Отож закликаю вас з уважністю та з острахом Божим продовжувати готуватись до таїнства священства".

Ректор Семінарії, митрофорний протоієрей доктор Мирон Бендик, висловив подяку преосвященному владиці Ярославу та звернувся з напутнім словом до випускників.

Після урочистого богослужіння відбулася святкова трапеза.

Джерело: www.dds.edu.ua