«Віра без діл – мертва», - тема єпархіального молодіжного форуму
  • Втр, 25/06/2013 - 17:49

Теплий і сонячний день 22 червня 2013 року у мальовничому монастирі с. Крехів зібрав молодь із всієї Сокальсько- Жовківської єпархії, щоб разом прожити і відчути Молодіжний Форум «Віра без діл - мертва».

Організаторами форуму виступили Молодіжна Комісія Сокальсько-Жовківської єпархії на чолі з її головою о. Петром Верхоляком. Також допомагали організувати форум Центр Молодіжного Аніматорства – молода активна спільнота волонтерів, створена при Молодіжній Комісії єпархії. Молодь із різних куточків Львівщини у кількості 250 осіб зібралася, щоб об’єднатися і засвідчити свою віру.

Розпочався форум із реєстрації учасників, на якій кожен отримав інформацію про форум. Опісля відбулася зустріч Преосвященнішого Владики Михаїла (Колтуна), якого молодь зустріла з короваєм. Відтак учасники взяли участь в Архиєрейській Службі Божій, яку очолив Преосвященний владика Михаїл. У проповіді владика наголосив на важливій ролі молоді в житті Церкви, звернув увагу на вірі, яка має знайти своє відображення у ділах, дав добрі настанови на майбутнє.

Зробивши загальне спільне фото, молодь зібралася, щоб почути вступне слово від отця Петра Верхоляка, та цікаві доповіді гостей форуму отця Себастьяна (ЧСВВ) та пана Юрія Підлісного, доктора філософії, депутата Львівської обласної ради. Після доповідей кожна молодіжна спільнота отримала можливість дати презентацію і поділитись досвідом своєї праці, здобутків та творчих звершень. Презентації були захоплюючими, мотивуючими та креативними. Кожен учасник мав змогу дізнатись більше про діяльність тих чи інших спільнот своєї єпархії, набути нового досвіду, поділитись своїм і зрештою відчути, що «Віра без діл - мертва».

Пообідавши, молоді люди відпочили із духовно-розважальною програмою, яку провадив брат Ярослав з Кам’янця-Подільського. Після концерту, поділившись на групи, учасники форуму мали працю в групах, так звані «workshops». Кожна група мала свого тренера, свою тему та своє завдання – спостерігати, творити, відкривати нове і незнане. Оксана Степована провела тренінг на тему «Команда» розроблений Інститутом лідерства та управління при УКУ. Андрій Сліпий розкрив тему Біблійних читань та розважання над Святим Письмом. Голова Комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк розповів про те, що молодь може робити на парафії. Людмила Крижанівська провела тренінг на тему «Волонтерство». Викладачка біоетики п. Наталя Назар (ЛНМУ імені Данила Галицького) провела лекційно-дискусійну зустріч на тему «Про життя. Світ без абортів».

Завершився форум урочистою процесією до джерела та відновою хресних обітів. о. Петро поблагословив молодих людей на щасливу дорогу і всі із усмішками на устах та радістю у серці вирушили по домівках.

Повідомила Оксана Карпевич

Джерело: http://sokaleparchy.org.ua