Віра людини стає причиною чуда, - владика Василь Івасюк
  • Пон, 20/11/2017 - 13:55

19 листопада правлячий архиєрей Коломийської єпархії владика Василій (Івасюк) відвідав с.Богородичин, щоб звершити освячення новозбудованого храму місцевої парафії на честь Архистатига Михаїла.

Біля храму владику зустріла численна громада на чолі з парохом о. Віталієм Попадюком. За українським звичаєм архиєрею піднесли коровай, запросивши освятити храм та поблагословити його прихожан. Всередині та ззовні владика Василій окропив церкву свяченою водою. Відтак спільно з усіма вірянами молитовно подякував Богові за успішне завершення будівництва нової святині на теренах Коломийщини.

Після Чину освячення розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія. Його Преосвященству співслужили декан Отинійський о. Василь Мельничук та численне духовенство єпархії.

Звертаючись до пастви зі словом проповіді владика сказав: “Віра людини стає причиною чуда. Сучасна людина надзвичайно вразлива до здійснення чуда, бо схильна більше говорити, що його нема і не може бути. На думку людей, чуда колись відбувались через незнання законів природи, а тепер у світі досягнень найновіших технологій їх майже немає. Ісус Христос виразно суперечить цьому і стверджує, що чудо є наслідком віри. Нинішня людина хоче вірити тоді, коли побачить чудо, однак віра має бути причиною чуда. В євангельському читанні сьогодні ми зустрічаємось власне з двома такими подіями – оздоровленням дочки Яіра та жінки, яка багато років нездужала на кровотечу. Ісус Христос – правдивий Володар життя і смерті. Він врятував від тяжкої недуги жінку та воскресив дитину в домі Яіра. Смерть отримує зовсім інший вимір, коли проходимо її з Христом. Вона стає переходом і новим етапом нашої біографії. Після нього починається знову прекрасне і багате життя без кінця. Тепер знаємо, що смерть не є безоднею, впавши в яку ламаємо собі шию. Смерть – це невідома темна дорога, в кінці якої знову бачимо світло - Христа. Просіть Христа благодаті пройти разом з ангелами хоронителями пройти через цей тунель. Ісус очікує приходу Своїх приятелів і проведе нас переможно через цей тунель смерті і виведе до світла Божої слави, щоби ми там були разом з Ним навіки. І тому храм є тим місцем, де Господь звільняє від гріха і воскресає кожну людину.”

Відтак привітавши громаду з освяченням храму, владика підкреслив: “Сьогодні “Бог навідався до народу свого” (Лк.7,16) через освячення новозбудованого храму. Ісус хоче дати добрі порадити всім скривдженим і зневаженим, немічним і хворим дати чудесне оздоровлення, засумованих розрадити. Рівночасно продовжити будову храму у Ваших серцях. Не руйнуйте свого храму в душі через ворожіння, п’янство, розлучення, не гнівайтеся, не проклинайте, а навпаки всіх благословляйте! “Ви - храм Божий” (1Кор.3,16) і тому наповняйте цю рукотворну святиню своєю присутністю.” Після таких слів о.Віталій Попадюк склав щиру подяку архієрею за душпастирські відвідини.

Далі своє Архиєрейське благословення владика уділив кожному через святкове мирування. По завершенню богослужінь на гостей чекало святкове частування та невеликий концерт за участю місцевих колективів.

Джерело: http://diocese.ko.if.ua