Віра й надія – відповідь Церкви на «кризи» людини
  • Чтв, 27/06/2013 - 18:42

У Варшаві (Польща) розпочалась 41-а зустріч Генеральних Секретарів Єпископських Конференцій Європи, організована Радою Єпископських Конференцій Європи. До неділі 30 червня Секретарі 33-ьох європейських Єпископських Конференцій будуть зосереджуватись над світлом і тінями сучасної кризи, яку переживає європейський континент, ставлячи виклики також і перед Церквою у її місії звіщення Євангелія. Україну на зустрічі представляють Владика Богдан Дзюрах, ЧНІ, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та єпископ Харківсько-Запорізький Мар'ян Бучек, Секретар Єпископської Конференції Римо-католицьких Єпископів України.

28 червня 2003 року католицька Церква в Європі отримала пост-синодальне Апостольське Напоумлення Папи Івана Павла ІІ «Ecclesia in Europa» (Церква в Європі), в якому накреслювалась невідкладна першість оновлення звіщення Євангелія на континенті, отож, темою згаданої зустрічі є «Від «Ecclesia in Europa» до Року Віри. Десять років нової євангелізації».

Як підкреслив монсеньйор Дуарте Кунья, Генеральний Секретар Ради Єпископських Конференцій Європи, мова йтиме про віру й надію, як відповідь Церкви на різні «кризи» людини, як економічну, кризу цінностей тощо. Адже Ісус також і в наші часи є джерелом надії для людини. Неможливо уявити світ чи життя, позбавлені надії. Звіщення віри в Христа, що є в центрі нової євангелізації, пропонує світові надію. Віра й надія нерозривно поєднані, а людина покликана вибрати, на що покладати надію: на механістичне і правове розуміння економіки, яке не змогло зродити справедливого суспільства, чи на безкорисливу любов, що є даром надії, покладеної на Христа, яка долає всі національні та особисті егоїзми, приймаючи ближнього як друга, а не як суперника. За словами монсеньйора Дуарте Кунья, своєю численною діяльністю Церква в Європі старається вчинити видимою присутність Христа та вказати, що також і сьогодні Його можливо знайти.

У рамках зустрічі ввечері 28 червня буде проведене молитовне чування за Європу, в якому передбачена численна участь молоді.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va