"Віримо, що Бог прийде визволити нас і витре кожну сльозу з очей тих, що постраждали і очистить лице звільненої України",- о. Лука Михайлович
  • Втр, 06/06/2023 - 14:48

Сталася жахлива техногенна катастрофа, про остаточні наслідки якої у цей момент ніхто не може сказати. Терористичний акт на Каховській ГЕС з одного боку - ознака очевидної агонії імперії зла, яка перебуває у стані смертельних конвульсій, з іншого - вияв цілковитого знеможіння велетенського боввана, що має глиняні ноги і, як виглядає, вже далеко не втече. Що гірше: під серйозною загрозою Запорізька АЕС. Жорстокість дій московитів лише вказують на їхнє крайнє безумство. Подія у Каховці означає, що бузувіри готові на все і не зупиняться ні перед чим.

 

Ми ж знаємо одне певно: щоб не трапилося - Бог є присутній у найбільш трагічних хвилинах життя людства. Мені часом здається, що Господь схоже до нас, немає жодних аргументів перед людським безумством. Для нас таким жаданим було б використовування Ним аргументу сили, але це не входить у його плани. Не тому що Він не є Всемогутнім. Зовсім ні! А тому що ніколи не зрадить основну ознаку своєї божественної природи - свободу, яку Він сам посідає у повноті і дар свободи, яким Він наділив людей і за який несе відповідальність лише сама людина. Водночас не спокушаймося тим, що Він, мовляв, збайдужіло полишив нас. Це не так! У найглибшому Божому стосунку до світу, ніжно гріє світлий промінь люблячого Провидіння. Тому Він не зоставить нам у мороку зневіри і болю.

 

Віримо, що Бог прийде визволити нас і витре кожну сльозу з очей тих, що постраждали і очистить лице звільненої України.

Друзі, молімось тепер особливо гаряче за постраждалих і за Божий захист над Запорізькою АЕС.