«..Вірити - це є бачити Бога, який є поруч нас, бачити Бога в подіях, ситуаціях нашого життя..» - владика Йосафат Мощич на прощі в Уневі
  • Пон, 18/05/2015 - 12:01

17 травня, в неділю Сліпородженого, у Свято-Успенській Унівській лаврі відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Йосафат Мощич (Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії). Літургію було відправлено на завершення молодіжної прощі, до Чудотворної Унівської ікони Божої матері. Розпочалася проща 15 травня. Програма прощі передбачала: нічні чування, які тривали до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід зі свічками на Чернечу гору. В Архиєрейській Божественній Літургії співслужили також  ігумен Унівського монастиря  та отці з Унівської Лаври.

В своєму слові, під час проповіді Владика Йосафат звернувся до присутньої молоді, підкреслюючи важливість любові та віри в їхньому житті «...вірити, – це є бачити Бога, який є поруч нас, бачити Бога в подіях, наших ситуаціях, в нашому житті...», «...кожна любов включає велику офіру, жертву, труд, працю та терпеливість...».

Вкінці ігумен монастиря подякував Владиці Йосафату за те, що прибув до Унівської Лаври, подарувавши ікону покровителя Архангела Михаїла, який свого часу переміг і скинув з неба тих, які збунтувалися проти Бога. «...Нехай Господь вас кріпить у вашому єпископському служінні, дарує завжди духа горіння, щоби він, цей вогонь Божої любові та благодаті міг також через вас і передаватися тим людям, яких Господь вам довірив і з якими вам доведеться ще зустрічатися у вашому єпископському служінні. Нехай Господь вас кріпить і дарує вам в здоров’ї та спасінні многії і благії літа...» - побажав ігумен монастиря Владиці Йосафату.

В свою чергу владика Йосафат попросив про молитву за єпископа-номіната Теодора (який був ігуменом Унівського монастиря), та за добре приготування до єпископських свячень, - «...бажаю прийняти цей  дар Божий, місію Божу, - це Божий вибір. Хай буде ваше служіння святе та достойне...», - побажав на завершення Владика Йосафат єпископу-номінату. Також, на завершення владика Йосафат прочитав молитву на благословення релігійних речей та поблагословив і окропив придбану прочанами релігійну символіку.