Вірменська Католицька Церква почала кампанію проти абортів
  • Чтв, 22/05/2014 - 13:37

Вірменські католики публічно засвідчили, що вони проти абортів. 21 травня в місті Гюмрі (раніше Ленінакан) католицькі священики з групою віруючих організували ходу проти абортів. Учасники з плакатами, що закликають зупинити аборти і гаслами «Не убий!», пройшли від вулиці Вардананц до міського пологового будинку м. Гюмрі.

«Цією ходою ми хочемо пробудити совість у матерів, пояснити їм, що зачата дитина – не просто зародок, і, перериваючи вагітність, людина фактично стає дітовбивцею. Це гріх, бо дітонародження, з моменту його зачаття – святе», – сказав глава Вірменської Католицької Церкви в Гюмрі Архімандрит Петрос Есаян.

«Якщо хоч одна жінка, що бере участь у нашій акції, або хтось, хто бачить наші заклики, відмовиться від аборту – значить, наша ініціатива не даремна», – зазначив він.

До маршу католиків приєдналися духовні пастирі Вірменської Апостольської Церкви. Єрей Павстос Сагсян звернувся з критикою до батьків, які йдуть на аборт за ознаками статі. «Хто сказав, що треба вбивати плід жіночого роду, і думати тільки про народження хлопчика? Якщо хлопчик – продовжувач роду, то дівчинка – та, яка народить цього спадкоємця. Вірменська Церква завжди засуджувала аборти через стать дитини. Надалі таке неприпустимо».

Аналогічні заходи із закликом зупинити аборти будуть продовжені. Згідно зі статистичними даними, щорічно в Вірменії роблять 6,5–7000 абортів.

Нагадаємо, за даними дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я спільно з Інститутом Guttmacher, щороку у світі роблять 43,8 млн. абортів.

За матеріалами www.blagovest-info.ru