Вірні Католицької Церкви посвятять Англію Матері Божій
  • Пон, 03/02/2020 - 11:03

З ініціативи Марійного санктуарію у Волсінгемі 29 березня цього року віряни Римо-Католицької Церкви в Англії складуть акт особистої посвяти Божій Матері. У 1381 році акт доручення Марії всієї країни склав король Річард II в урочистій присязі у Вестмінстерському абатстві.

Перед обличчям політичної бурі британський правитель довірив свою країну Матері Христа, віддаючи її під Її оборону та керівництво. Тоді Англія отримала титул «придане Марії» і славилася такою палкою відданістю Богородиці, що навіть говорилося про «британську марійну побожність». Як наголошує санктуарій у Волсінгемі – 29 березня йдеться не про повторне віддання країни як дар Марії, бо це вже сталося, а про особисте рішення довіритися першій учениці Христа, щоб отримати Її допомогу в місії побудови міцних духовних основ для нової євангелізації на Островах.

Наразі триває духовна підготовка до цієї події. У британських храмах Католицької Церкви відбуваються чування біля чудотворної фігури Марії з Дитятком, яка у 2018 році вирушила з Волсінгема на паломництво країною. Найближчим часом фігура відвідає храм св. Петра в Ланкастері (6-8 лютого), потім вона перебуватиме в храмі свв. Петра і Павла в Кліфтоні (20-22 лютого) та у Вестмінстерській катедрі 19-22 березня.

Дослідники британського середньовіччя наголошують, що, безсумнівно, Англія середньовіччя була країною глибокої відданості Марії, про яку й досі свідчать присвячені Їй храми та каплиць, поширені по всій країні. Як пише маріолог Вінсентій Лашевський у «Світі марійних об'явлень»: «Об’явлення, які в 1061 р. отримала леді Рішельдіс де Фаверш, вдова, що проживала при дворі у Волсінгемі, започаткували марійну епоху на Британських островах, що триває впродовж п'яти століть. (...) Є ті, хто вірить, що цей час ще повернеться, символом чого має бути відбудована святиня у Волсінгемі».