Вірні нашої Церкви просять заступництва святого Івана Боско
  • Нед, 07/04/2013 - 22:13

У неділю, 7 квітня, Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Архиєрейську Святу Літургію в парафії Покрову Пресвятої Богородиці, якою опікується Згромадження Салезіян.
Цей візит Архипастиря відбувся у потрійно святковий день: літургійного свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, хрестопоклонної неділі та з нагоди урочистого виставлення для почитання святих мощей преподобного отця Івана Боско, апостола, педагога і покровителя молоді.

Високопреосвященнішому Владиці Ігорю співслужив Кир Андрій Сапеляк, епископ-емерит, провінційний настоятель Салезіян УГКЦ о. Оноріно Пістеллато, всі священики-салезіяни з України.

У своєму слові до вірних Архиєпископ Львівський закликав численно зібраних присутніх, не зупиняючи свій погляд і думку тільки на мощах, піднести свою вдячність Господеві за дар для Церкви св. Івана Боско і за ту милосердну любов, якою через особу святого огортав бідну і занедбану молодь.

Нагадаємо, що мощі св. Івана Боско, апостола, педагога і покровителя молоді, засновника монашого Згромадження Салезіян, вирушили у 2009 році з Італії всіма країнами світу, де працюють салезіяни. Святу реліквію вже мали можливість почитати вірні нашої Церкви в Одесі (29 березня), Тернополі (05-06 квітня) і Львові (06-08 квітня). У всіх цих містах їхні архипастирі: Преосв. Василій Івасюк, Високопреосв. Василій Семенюк, Високопреосв. Ігор Возьняк молились перед мощами Святого молоді.

8 квітня в першій половині дня відбудеться проща шкільництва міста Львова до мощей святого, а на закінчення вірні нашої Церкви зможуть попросити ласк заступництва та благословення святого Отця Івана Боско в Архикатедральному соборі Св. Юра, де відбудеться зустріч мощей о 18:00 год. та нічні чування.