Вірні УГКЦ у Стамбулі відсвяткували Великдень у Генконсульстві України
  • Птн, 21/04/2017 - 09:43

Громада УГКЦ у Стамбулі відзначила Світлий Празник Воскресіння Христового. О. Віталій Храбатин, який тимчасово опікується молодою спільнотою вірних Української Греко-Католицької Церкви у Туреччині, відслужив Великодню Літургію у приміщенні Генерального Консульства України у Стамбулі.

Оскільки цього року усі християни святкували Пасху в один день і практично усі храми, які раніше гостинно приймали вірних УГКЦ у Стамбулі або поруч, - виявилися зайняті, Голова ПМВ владика Йосиф Мілян звернувся до в.о. Генерального Консула України в Стамбулі Максима Вдовиченка з проханням надати місце для служіння спільноті УГКЦ та посприяти зустрічі української громади на Великдень.

Тож у суботу після обіду у приміщенні Генерального Консульства України у Стамбулі відбулися пасхальна сповідь, Утрення і Літургія. На Пасхальну молитву прийшло близько півсотні вірян з дітьми.

О. Віталій зачитав українцям Стамбула привітання владики Йосифа Міляна та Апостолького Екзарха для вірних Візантійського обряду єпископа Рубена Тьєррабланка.

Після Літургії священик освятив пасхальні кошики.

О. Віталій Храбатин також подякував в.о. Генерального консула України в Стамбулі Максиму Вдовиченку та усім працівникам Консульства за гостинність і прийняття та уможливлення Свята Воскресіння для вірян УГКЦ.