Вірні УГКЦ в Аргентині відбули прощу до Люхан
  • Пон, 08/04/2019 - 13:31

7 квітня 2019 року громада єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині здійснила щорічну прощу до марійського духовного центру міста Люхан.

Прощу до Національного відпустового місця очолив владика Даниїл Козлінський, Єпарх єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Урочистості pозпочалися Архиєрейською Божественною Літургію, яку очолив єпископ у співслужінні з багатьма священиками.

Метою прощі є духовна опіка над вірними УГКЦ, щоб незалежно від парафіяльної  приналежності, вони мали нагоду під проводом свого архиєрея спільно зібратися для духовної віднови. Саме з проханням про благословення для української громади в Аргентині, за припинення війни та добрі вибори в Україні молилася громада єпархії  зі своїм духовенством.

У проповіді єпископ звернувся до вірних із заохоченням створити у своїх серцях «хатину», в якій повинна перебувати Богородиця.

Цього дня владика Даниїл дякував Богу за дар служіння  та ювілей єпископської хіротонії  Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Після Божественної Літургії у крипті базиліки міста Люхан відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці.

Повідомив о. Назарій Кащак

Довідка 

Почитання чудотворної фігури Матері Божої Люханської розпочалося 1630 року. Вона була виготовлена в Бразилії на замовлення Антоніо Фаріа де Са, землевласника землі в Кордоба дель Тукуман, який забажав мати зображення Богородиці у своєму маєтку. У чудесний спосіб ця фігура залишилася неушкодженою під час її перевезення через ріку Люхан неподалік від станції Росендо, що за 70 км від Буенос-Айреса. На її честь було збудовано спочатку каплицю, а в 30-х роках ХХ ст. - величаву базиліку в неоготичному стилі. Ця фігура Матері Божої впродовж століть прославилася численним чудами та була проголошена покровителькою Аргентини.