Вірус Ебола знищив цілу спільноту боніфратрів
  • Срд, 27/08/2014 - 10:23

Небезпечна хвороба забрала життя спільноти боніфратрів, які опікувалися хворими у лікарні св. Йосифа в столиці Ліберії.

У Монровії, столиці та найбільшому місті Ліберії, орден боніфратрів провадив лікарню св. Йосифа, в якій останнім часом надавали допомогу інфікованим хворобою Ебола.

2 серпня помер 52-річний брат Патрик Ншамдзе, директор лікарні. За тиждень померла 47-річна с. Шанталь Паскалін зі згромаження Місіонерок Непорочного Зачаття. 11 серпня померли 47-річний бр. Джордж Кембі та 75-річний о. Мігель Пахарес, якого вивезли до Іспанії, аби спробувати вилікувати експериментальним препаратом ZMapp. Також померли шестеро мирян-співпрацівників душпастирського осередку: лікар, медсестри і парамедичний персонал.

Лікарню тимчасово закрили через брак ліків, масок і рукавичок, необхідних, щоб не заразитися від хворих.

З Мадрида 25 серпня вирядили команду в складі двох братів (Хустіно Іск’єрдо і Максі Мендес), сестри-місіонерки і техніка-мирянина, а також 20 кг ліків. До цієї команди приєднаються волонтери. Коли всі дістануться Монровії, спочатку дезінфекують лікарню, щоб можна було її знову відкрити.

Вірус Ебола, який викликає кровоточиву лихоманку, від березня ц.р. забрав у Західній Африці життя понад 1400 осіб. Інфікування відбувається через контакт із рідинами організму хворого.