Вишкіл духовенства УГКЦ в Аргентині
  • Птн, 17/04/2015 - 11:30

З 13 по 16 квітня 2015 року в реколекційному домі “Фатіма” отців вербістів м. Посадас (Місіонес, Аргентина), в рамках постійної формації священиків, відбувся курс канонічного та партикулярного права УГКЦ для богопосвячених осіб Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Даний курс проходив з благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ та Преосвященного Владики Даниїла, Апостольського Адміністратора Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині. Провести даний курс було запрошено каноніста Патріаршої курії УГКЦ о. Анібала Соутуса.

На курсі були присутні священнослужителі, отці василіяни провінції Святого Йосафата в Аргентині, семінаристи, Сестри служебниці, Сестри василіянки та Катехитки Серця Ісусового, які здійснюють своє служіння в Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці. Крім того прибули на даний курс о. Володимир Филипів з української греко-католицької парафії м. Енкарнасьйон (Парагвай) та Провінційна настоятелька Сестер служебниць в Бразилії с. Маргарита Глачук.

Протягом цих днів о. Анібал провів короткий нарис історії канонічного права, і відтак представив та пояснив новопроголошені канони партикулярного права УГКЦ, їх важливість у церковному та суспільному житті і служінні як богопосвячених осіб так і світських осіб. Слід додати, що новопроголошені канони партикулярного права УГКЦ міг отримати кожен учасник у видрукуваному та перекладеному на іспанську мову варіанті.

На завершення курсу в подячному слові Владика Даниїл наголосив на важливості пізнання церковних законів, щоби мати уявлення про реальність життя нашої Церкви та щоби могти разом йти і працювати як одна Церква і одне Тіло Христове.

о. Тарас Гавришко