Високим рівнем розлучень Європа «завдячує» Іспанії
  • Втр, 24/06/2014 - 11:32

У Мадриді Інститут сімейної політики представив «Доповідь про розвиток родини в Європі в 2014 році» (Informe de Evolución de la Familia en Europa 2014). Іспанія є четвертою країною в Європі, в яких кількість розлучень зашкалює. За статистикою, менш ніж за півхвилини в Європі розпадається один шлюб, денний результат – 2650 розлучень.

Зростанням кількості розлучень в період 2002–2012 Європа «завдячує» Іспанії, де щороку розлучень більшає на 62 тис. випадків, – говорить директор Інституту сімейної політики, Едуардо Хертфелдер. У першу чергу це Німеччина, а потім Англія і Франція. П'яте місце належить Польщі. За останні десять років кількість розлучень зросла найбільше в Іспанії – аж на 150% – в той час як у багатьох європейських країнах знизилася або залишилася на тому ж рівні. Якщо в Європейському Союзі на десять пар розлучаються трохи менше п'яти, то в Іспанії – сім пар. Однією з причин називають закон про експрес-розлучення, який прийняли за часів прем'єр-міністра Сапатеро 2005 року.

Згідно з законом, розлучення може відбуватися за бажання однієї зі сторін, без вказівки на конкретну причину, а також без часу для роздумів.

«Для кожної людини, яка розлучається, постає невирішений конфлікт і сімейна драма. Висновок напрошується сам собою: розлучення не вирішує жодної проблеми, а лише погіршує її», – підкреслює Едуардо Хертфелдер.