Вітання архиєпископа Мечислава Мокшицького з нагоди Різдва Христового
  • Втр, 25/12/2012 - 01:39

Дорогі Брати в священстві!

Богопосвячені особи!

Возлюблені у Христі Брати і Сестри!

 

Буквально кілька хвилин відділяє нас від Вігілії Різдва Христового, в якій почнемо радісне святкування істини про втілення Божого Сина. Напередодні цього свята прагну скласти Вам мої найкращі різдвяні побажання.

 

В Році Віри і останніх митях Ювілейного Року 600-ліття перенесення столиці нашої Митрополії з Галича до Львова, бажаю Вам бути знаряддям Божого миру, яким Всевишній обдарував людство, народжуючись в Вифлеємі. Тримаючи в руках облаток, символ невинності, чистоти і єдності, розбудімо в собі прагнення нести любов туди, де панує ненависть; надію, туди де панує розпач; світло, туди де панує морок; радість, туди де панує смуток. Хай свідомість об’явленої нам в Вифлеємі правди творить з нас, а також завдяки нам у цілому світі народ, який разом із Ангелами співатиме: «Слава в вишніх Богу, а на землі мир людям доброї волі» (пор. Лк 2, 14). Нехай Боже Дитя має в нас уподобання і обдарує своїм миром.

 

Благословляючи кожен дім і родину запрошую всіх Вас взяти участь в урочистому закінченні Ювілейного Року, кульмінаційним пунктом якого буде Ювілей Родин, поєднаний з відновленням подружньої присяги. В деканальних храмах ювілейні урочистості передбачені на 29 грудня 2012 року 11.00 год. Натомість у Львівській Митрополичій Базиліці і Санктуарії Матері Божої Святого Розарію в Чорткові на 30 грудня 2012 року заплановано центральні урочистості завершення Ювілейного Року.

 

Львів, 24 грудня 2012 року

 

Архиєпископ Мечислав МОКШИЦЬКИЙ
Митрополит Львівський

Джерело: http://rkc.lviv.ua/