Вітання Львівського Митрополита Архієпископа Мечислава Мокшицького для священиків та богопосвячених осіб на Великий Четвер
  • Птн, 18/04/2014 - 01:48

Найдостойніші брати в Христовому Священстві!

Дорогі Особи Богопосвяченого життя!

Бл. Йоан Павало II говорив: «Кожне священиче покликання у своїй найглибшій сутності є великою тайною, є даром, який безмежно перевершує людину. Кожен з нас, священиків, досвідчує це дуже конкретно у всьому своєму житті. Перед величчю того дару, відчуваємо, наскільки ми не доростаємо до нього».

Переживаючи Великий Четвер, я нагадую ці слова, щоб ми, стаючи сьогодні в Горниці, поглянули на священство як на тайну і дар, які доручив спершу Апостолам, а тепер і нам Ісус Христос, Найвищий і Вічний Священик. Та тайна переростає кожного з нас та одночасно дозволяє нам щодня здійснювати доручення Ісуса: «Чиніть це на мій спомин». Про саме цю тайну та велич дару сказав св. Жан Марі Віанней: «Який же величний священик! Якби збагнув себе, то помер би. Бог слухняний йому: як тільки вимовляє два слова, і на його голос наш Господь сходить з неба і поміщаєтсья в малій гостії».

У той особливий день, споглядаючи на нашу архідієцезіальну Горницю, я бачу не лише священиків, але й богопосвячених осіб і дякую за кожного і кожну з Вас. За ваше відважне слідування за Христом, хоч і сказано, що це трудний шлях, який  вимагає самозреченя і несення хреста, щоб наслідувати Того, котрий йдучи перед нами, несе хрест задля нашого спасіння.

Дякую за Вашу жертовність у постійному зведенні Царства Божого. Цим є віра у Воскресіння, що надає сенс нашому проголошенню.

Дякую за те, що перебуваєте з Божим Народом у його мандрівці до святості через катехезу, проповіді, звершення Таїнств, турботу про Дім Божий, а в той останній період, такий важкий для України, за відважне ставання на сторону праведності та істини.

Моя вдячність не була б повною, якби я оминув Вашу присутність у Великий Вівторок. Це було чудовим свідченням єдності нашої Горниці, за що я виражаю мою величезну вдячніть.

Святе Пасхальне Тридення веде нас до зустрічі з Воскреслим Господом. Нехай, отже, ця зустріч розбудить у нас нові сили, укріпить дорогу покликання і благословить наше служіння. Бл. Йоан Павло ІІ, канонізація якого вже так близько, сказав колись, яких священиків потребують люди. Говорив тоді так: «Істинно, людям потрібний священик: котрий усвідомлює сенс свого священства, глибоко вірує, відважно визнає свою віру, ревний у молитві, переконливий у навчанні, котрий вміє служити, впроваджує в своє життя програму восьми благословень, безкорисливо любить – особливо найбільш потребуючих. Добрий священик повинен бути близько до людських справ». Ті слова можна також віднести до чернечих осіб, котрі беруть участь у вселенському священстві.

Бажаємо собі в цей святковий час, такого священства та реалізації чернечої харизми, які є блиском Істини, що дозволяє іншим помітити наші добрі вчинки, прославляючи Воскреслого Бога, котрий є в небі.

Всім Вас з серця благословляю і бажаю радісного переживання свят Воскресіння Господнього.

 

Львів, 17 квітня 2014 року

+Мечсилав Мокшицький

Архієпископ Митрополит Львівський

Джерело:

http://diocese-lviv.org