Вітання Митрополита Львівського Архієпископа Мечислава Мокшицького з нагоди Урочистості Різдва Христового
  • Срд, 21/12/2016 - 09:42

Свята ніч настає, Ясний блиск з неба б`є, 
В людськім тілі Божий Син Прийшов нині в Вифлеєм
Щоб спасти цілий світ. Тиха ніч, свята ніч...

Возлюблені брати і Сестри!
Усі ті, що отримали благодать віри у таємницю Втілення Божого Сина!

У цей особливий, святий вечір знову затримуємося і розважаємо час Божої благодаті і милості, яка проявилася у народженні Ісуса Христа – Бога від Бога, Світла від Світла, Єдинородного Божого Сина.

«Слово стало тілом, і оселилося між нами». Ісус, як звичайна людина, увійшов у наш світ, у наші людські справи, турботи, радості і страждання. Прийшов на землю два тисячоліття тому, щоб з нами поділитися своїм Божеством. Але й тепер Він прагне увійти і оселитися в кожній людині, в кожному людському серці.
B світлі цієї правди бажаю кожному з Вас: відкрийте двері Ваших серць Христові! З Ним увійде до них мир, ясність, радість, надія, спасіння і життя.

Улюблені!

На порозі Нового 2017 Року хочу просити для усіх нас заступництва Богородиці Діви Марії. Цей рік особливий, ювілейний, проголошений у Римсько-Католицькій Церкві в Україні Роком Фатімським. Адже 100 років тому Марія об’явилася дітям-пастушкам у Фатімі. Прийшла, щоб закликати людей до віри, молитви, покаяння і миру.

В тому часі папа Бенедикт XV закликав пророчими словами, які нехай зворушать кожне серце мешканця України, спрагле миру. Він писав так: «Нам потрібно, більше ніж коли б то не було, в цей жахливий час послати прохання до Великої Богоматері від її найвідданіших дітей. До Марії, Матері милосердя, всемогутньої у Своїй милості. Нехай здіймаються молитви люблячих і відданих Їй з усіх куточків землі — з величних храмів і маленьких каплиць, з королівських палаців і садиб багатіїв, так само як з хатинок бідняків — звідусіль, де тільки знаходить притулок віруюча душа, з просякнутих кров`ю рівнин і морів. Нехай долинуть до Неї моторошні крики дружин і матерів, стогони безневинних крихіток, зітхання кожного щирого серця: щоб Її ніжність і блаженна турбота зійшли на нас і мир, про який ми просимо, запанував в нашому страждальному світі».

Нехай, отже, наша молитва до Божої Матері принесе нам гідне і праведне життя у мирі, любові і Божій благодаті!

Христос рождається!
Славімо Його!