Вітання Папи для матерів і благословення новопресвітерів
  • Нед, 12/05/2019 - 14:05

Під час зустрічі з вірними в другу неділю травня Єпископ Риму запросив нововисвячених священиків разом з ним поблагословити вірних та привітав матерів.

«В багатьох країнах сьогодні святкується День матері. Хочу щиро привітати всіх матерів, дякуючи їм за їхнє цінне служіння для зростання дітей та захисту родинних цінностей», – сказав Папа Франциск, промовляючи до вірних після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 12 травня 2019 року, закликавши паломників привітати матерів оплесками.

«Спогадуємо також матусь, які дивляться на нас із неба й не перестають молитовно чувати над нами, – додав він. – Наша думка лине також до нашої Небесної Матері, Яку завтра вшановуватимемо з титулом Фатімської Богородиці. Ввіряємо Їй наш шлях, аби прямувати ним з радістю та великодушністю».

Благословення від новопресвітерів

«Сьогодні, в четверту неділю Пасхи, що є Неділею Доброго Пастиря, припадає Всесвітній день молитви за покликання, який цього року має тему: “Мужність ризику задля Божої обітниці”. Іти за Ісусом – це завжди ризик, який потребує мужності. В усіх спільнотах підноситься особлива молитва за покликання до священства та богопосвяченого життя», – сказав далі Святіший Отець, повідомивши, що того дня вранці він мав радісну нагоду висвятити в базиліці Святого Петра 19 нових священиків.

«Щиро вітаючи цих неопресвітерів разом з їхніми родичами та друзями, заохочую вас пам’ятати про тих, кого Господь кличе на ім’я, як одного дня зробив це з апостолами на березі Галилейського озера, щоб вони ставали “рибалками людей”», – зазначив Папа, а тоді запросив двох новопресвітерів, аби разом з ним поблагословили прочан з вікна його робочого кабінету в Апостольському палаці.