Вітання Папи Франциска Королеві Єлизаветі ІІ з нагоди 70-річчя на троні
  • Птн, 03/06/2022 - 14:11

З нагоди святкувань, приурочених до 70-річчя сходження Єлизавети ІІ на трон Сполученого Королівства, Папа Франциск надіслав королеві вітальну телеграму.

З нагоди офіційних публічних святкувань 96-річчя Королеви Сполученого Королівства Єлизавети ІІ та 70-річчя її сходження на трон, Папа Франциск надіслав на її ім’я вітальну телеграму в якій запевнив у своїй молитві за те, щоби «Всемогутній Бог обдарував Вас, членів королівської сім’ї та ввесь народ благословенням єдності, процвітання та миру».

Наприкінці березня Святіший Отець вже написав листа до Букінґемського палацу, в якому, приєднуючись до привітань, підкреслив також своє цінування «постійного та витривалого» служіння королеви «для добра країни, поступу свого народу та збереження видатної духовної, культурної та політичної спадщини». На знак особливої вдячності за зусилля, спрямовані на піклування про створіння, «як дар, який слід обробляти для добра майбутніх поколінь», Папа зазначив у своєму листі, що подарував Єлизаветі ІІ ліванський кедр в рамках ініціативи «Queen's Green Canopy», що з нагоди платинового ювілею заохочує всіх бажаючих посадити дерево. «Нехай же це дерево, яке в Біблії символізує розквіт кріпості, справедливості та процвітання, стане завдатком щедрих Божих благословень для вашого королівства», – побажав він.