In vitro збільшує ризик ускладнень під час пологів
  • Птн, 10/01/2014 - 12:33

Штучне запліднення значно збільшує ризик перинатальних проблем. Майже удвічі збільшує ризик народження мертвої дитини, або її смерті протягом 28 днів після народження.

На це вказують результати дослідження проведеного в університеті в Аделаїді під керівництвом проф. Майкла Девіса. Для дослідження було обстежено 300 тис. австралійських дітей з пробірки. Не були враховані у дослідженні народження близнят, які самі по собі є більш ризикованими.

Крім підвищеного ризику смертності, штучне запліднення подвоює також ймовірність передчасних пологів. Утричі частіше такі діти мають дуже малу вагу при народженні. Середньостатистична дитина з пробірки важить на 250 грамів менше, ніж зачате у натуральний спосіб, - сказав проф. Девіс. Його дослідження показують, що ці аномалії обумовлені побічним ефектом фармакологічних засобів, які застосовуються у випадку штучного запліднення. Проф. Девіс застеріг, що дослідження стосуються лише перинатальних наслідків. Подібним чином потрібно дослідити наслідки штучного запліднення наступних етапів життя.

Джерело: www.catholic-media.org