Вівтар, освячений Папою Римським Франциском, встановлено в церкві в Казахстані
  • Суб, 05/07/2014 - 11:41

У Північно-Казахстанській області встановлено вівтар поклоніння «Зірка Казахстану», освячений Папою Римським Франциском і подарований польськими католиками казахстанському народу.

За даними прес-служби, вівтар був встановлений пізно увечері середи в церкві села Озерного Тайіншінського району області. Перед цим відбулася зустріч акима області Еріка Султанова з кардиналом Робертом Сара, головою Папської Ради «Cor Unum», який прибув в регіон з особливою місією - для освячення каплиці, в якій розмістили вівтар «Зірка Казахстану».

«Вівтар був виготовлений у Польщі представниками католицької громади «Регіна де Лапачо» («Цариця миру») і уособлює собою молитву за мир у всьому світі. За задумом представників громади, всього в різних кінцях Всесвіту буде встановлено 12 таких вівтарів. Казахстан став другим місцем, куди був направлений вівтар, після Єрусалима», - повідомили в прес-службі глави регіону.

Над «Зіркою Казахстану» працював польський майстер Маріуш Драпіковський. Вівтар виконаний із застосуванням складної техніки і з використанням металів найвищої якості. Поряд з традиційними для християнської віри зображеннями Ісуса Христа і хреста, в оформленні вівтаря присутній вишуканий національний казахський візерунок.

«Церква села Озерне обрана для вівтаря не випадково: саме там, за переказами, відбулося диво Господнє. У березні 1941 року на цьому місці після спільної молитви засланих туди поляків раптом з'явилося озеро, де водилося багато риби. Воно стало справжнім порятунком для людей, що гинули від голоду», - поділилися легендою в прес-службі.

Північно-Казахстанська область є найбільш багатоконфесійною і багатонаціональною в Казахстані. Тут проживають представники понад ста національностей, 10-ти різних конфесій. Здійснюють діяльність 132 релігійних об'єднання, в тому числі 11 римо-католицьких парафій.