«Війна показала, хто є хто», – Глава УГКЦ до учасників Загальнонаціональної конференції про охорону здоров’я в Італії
  • Пон, 16/05/2022 - 21:46

9-12 травня у м. Кальярі (Італія, Сардинія) проходила XXIII Загальнонаціональна конференція про пасторальне служіння Церкви у сфері охорони здоров’я. На запрошення кардинала Гвалтьєро Бассетті, президента Єпископської конференції Італії, через відеозв’язок участь у конференції взяв Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

«Україна зараз переживає драматичні часи і має можливість розповідати вам про те, що переживає український народ з 24 лютого – це для мене Боже чудо, – наголосив Блаженніший Святослав у своєму зверненні до учасників конференції. – Російські танки наблизилися до нашого патріаршого собору на відстані 50 кілометрів: тоді нам залишалося лише молитися та бути з нашими людьми, даруючи їм надію навіть у такій безнадійній ситуації».

«Я був в окупованих містах і бачив те, що після себе залишили російські солдати: зараз це зруйновані міста-привиди, по вулицях були розкидані тіла невинно вбитих людей, ми молилися на братських могилах, у яких лежали сотні людей із зв’язаними руками та простреленими головами. Серед них малі діти, жінки, люди похилого віку. Ніколи не думав, що побачу таке», – поділився своїм свідченням архиєрей.

Глава УГКЦ повідомив, що зараз дуже важка ситуація на сході України. «Я постійно на зв’язку з нашими священниками та єпископами, які залишаються зі своїми вірними. Наша Церква разом із нашими братами римо-католиками є справжнім польовим шпиталем у цих регіонах. Ми робимо все можливе для того, щоб послати туди продукти харчування та питну воду», – розповів він.

Щоб вистояти у цій ситуації, – переконаний Блаженніший Святослав, – «потрібно мати віру та цілковито довіритися Богові, який приходить на допомогу через солідарність багатьох людей. Я хочу подякувати Італійській Церкві за прийняття багатьох біженців. Допоможіть їм вивчити вашу прекрасну мову, а вони допоможуть вам відкрити багатство віри нашого народу. Ми хочемо розділити з вами не лише наш біль, а й багатство нашої надії».