Війна в Сирії і злочини проти християн
  • Срд, 18/12/2013 - 01:10

Громадянська війна у Сирії спричинила до гуманітарної катастрофи. 9 грудня Архиєпископ Сільванус Петрос Аль-немех, митрополит Хомсу і Хами, відвідав у Німеччині центральний офіс Міжнародної організації «Open Doors» у Келькгеймі.

«Зараз ми переживаємо найважчі злочини супроти християн, які тільки можна уявити. Християнські міста цілком спустошені, а села зруйновані. Перед обличчям замахів ісламістів, які щоразу посилюють джихадисти з-за кордону, ми ставимо собі питання: де є наші брати і сестри у вірі, де є політики усього світу, котрі висловлюють свою позицію і заступаються за нас?», – говорив на зустрічі в офісі «Open Doors» сирійський єрарх, нагадуючи, що лише в листопаді було жорстоко вбито 46 християн від рук Вільної армії Сирії.

Організація «Open Doors» відзначає брак уваги з боку політиків і ЗМІ у питаннях, що стосуються драматичної ситуації християн у Сирії. З метою протистояти цьому організація ініціювала міжнародну акцію підписання петиції для християн Сирії. Під нею підписалося вже 309 195 осіб. Її було передано п’ятьом постійним представникам Ради Безпеки ООН з офісом в Нью-Йорку та Європейському Парламенту в Страсбурзі.

Петицію можна надалі підписувати. 22 січня 2014 року зібрані підписи і петицію мають знову представити на мирній конференції у справі Сирії «Женева 2», за яку відповідальною є ООН.

«Open Doors» звертає увагу на те, що у сирійському конфлікті християни стоять між фронтами, оскільки під час війни не окреслювали себе ні на стороні уряду, ні ісламських повстанців. Сотні тисяч осіб втратили свої доми, серед них 40 тисяч християнських сімей. Декотрих з них прийняли в притулках для біженців у сусідніх країнах. Проте надалі багато з них залишаються біженцями у власній країні. Все частіше доходить до нападів на християн у формі викрадень, тортур і вбивств від рук ісламістів з Вільної армії Сирії.

Під час свого візиту до Німеччини єпископ Сільванус подякував усім за підтримку і зазначив: «Ми потребуємо вашої допомоги. Все стало дуже дороге або дефіцитне. Це терпіння дуже важко уявити». Він також нагадав християнам про необхідність молитись за Сирію, бо «ваші молитви – це обійми, яких ми зараз дуже потребуємо. Молитви допомагають нам щодня витривати у цьому часі переслідування і терпіння».

До молитви за Близький Схід закликав через соц.мережу «Твіттер» Папа Франциск: «Не піддаваймося спокусі уявляти Близький Схід без християн. Щодня молімося за мир».

За матеріалами wiara.pl