Війна за віру: на Тернопільщині священики УПЦ МП штурмували церкву
  • Птн, 17/10/2014 - 10:48

На Тернопільщині у селі Бутин Збаразького району близько десяти священики Московського Патріархату пішли на штурм церкви.

Згідно з повідомленням кореспондента MIGnews.com.ua півтора тижні тому парафіяни цієї церкви перейшли під юрисдикцію Київського Патріарха. Однак близько 10-ти місцевих жителів не захотіли змінювати віру. Їх очолив о.Володимир.

Щонеділі батюшка приїжджав в Бутин з групою підтримки з Тернополя.

Однак, за даними кореспондента, на свято Покрови, перед службою з обласного центру приїхало десять священиків Московського Патріархату. У церкві в цей час перебував тільки хлопчик-прислужник. Побачивши цих людей, хлопчик замкнувся в храмі зсередини, а батюшки пішли на штурм!

Повідомляється, що зупинили штурмовиків жителі села, які йшли на службу в храм. У метушні деякі захисники церкви отримали травми від заїжджих батюшок.

Варто зазначити, що один із священнослужителів використав проти місцевих жителів електрошокер.
Намагаючись захистити свій храм від захоплення, жителі викликали міліцію. При вигляді правоохоронних органів страсті потроху вщухли і протистояння біля церкви перейшло в лайку, а близько обіду всі взагалі розійшлися.

Довідка. Церква святого Михаїла в селі Бутин донедавна належала Московському Патріархату. Жителі селища зібрали близько 360-ти підписів за те, щоб змінити юрисдикцію храму, а 12-ть чоловік виступили проти. Саме вони і є опорою о.Володимира. Кілька днів тому на громадській раді жителями села був знайдений компроміс: каплицю, яка розташовується біля церкви, віддали меншині, але батюшка, який не є місцевим жителем, відмовився від такого діалогу.

Сьогодні в селі юридично числиться тільки одна релігійна громада. Православну парафію Московського Патріархату чиновники за бажанням мешканців села анулювали.