Вийшов фільм про Христа, знятий у форматі віртуальної реальності
  • Птн, 12/05/2017 - 13:34

Компанії AutumnVR Inc. і VRWERX, LLC зняли новий повнометражний фільм «Ісус ВР - історія Христа» (Jesus VR - The Life of Christ). Кінокартина знята у форматі віртуальної реальності, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на ТБН і The Gospel Herald.

«Ісус ВР - історія Христа» - це перший фільм, зроблений у форматі віртуальної реальності. Він складається з окремих сцен життя Христа, загальною тривалістю 90 хвилин.

«Це почалося з ідеї повернутися назад в часі й спробувати розповісти історію Христа так, як ніхто її ще не розповідав раніше», - сказав Девід Хансен, директор і продюсер картини на прес-конференції, присвяченій фільму. - Крім того, я вважаю, що за допомогою цієї технології ви, безсумнівно, станете ближче до Ісуса, ніж були раніше. Ходити поруч з Ісусом, стояти в метрі від Нього, коли Він говорить - це досить дивовижний досвід».

Картина «Ісус ВР - історія Христа» була знята повністю в форматі 4К 360 ° в Матері, Італія, це перший і найбільш амбітний фільм з усіх коли-небудь випущених в такому форматі, в якому задіяно понад сто членів знімальної групи і сотні статистів.

Хансен пояснив, що для зйомок фільму вся знімальна група була одягнена в костюми.

«Мені довелося носити гігантську бороду і зніматися в масовці, - сказав він. - Це схоже на зйомку живої гри: ви не можете дозволити собі багато монтажу. Я хотів, щоб глядачі відчули, що вони були там. Таємна вечеря - це 14-хвилинна сцена і все один дубль. Я хотів подарувати глядачам присутність на вечері, щоб вони були там, були в центрі її, щоб точно бачити, як розвивалися події».

За його словами, глядач присутній при народженні і хрещення Ісуса, сидить поруч з Ним, коли Він виголошує Нагірну Проповідь і є безпосереднім свідком чудес Христа, Його Тайної Вечері і Розп'яття. Хансен наголосив, що зйомки настільки реалістичні, що весь акторський склад і знімальна група пережили «релігійний досвід», навіть ті, хто не був віруючим.

«Це було дійсно вражаюче. Все було схоже на те, що відбувається в реальному житті. Були моменти, коли у мене мурашки по шкірі бігали, коли я думав: "Це занадто реально!"», - поділився продюсер.

Хансен зізнався, що під час остаточного монтажу він розплакався.

«Я знав, що було щось особливе в тому, що ми пережили, - сказав він. - Це насправді прекрасна можливість пережити Святе Письмо таким чином».

Виконавчий продюсер «Страстей Христових» Енцо Сісті виступив в ролі виконавчого продюсера «Ісус ВР».

Релігійним консультантом фільму є отець Вільям Фулько, який також був релігійним консультантом в «Страсті Христові».

Фільм буде доступний на всіх великих інтернет-платформах, включаючи Google Cardboard, Oculus Rift, Playstation, Samsung Gear, VR HTC Vive.