Вийшов журнал, який допоможе греко-католикам читати Біблію
  • Втр, 14/05/2013 - 09:16

Нещодавно вийшов у світ новий журнал —«Скинія». Його головна мета — допомогти людині пізнавати Бога через Святе Письмо. Саме тому значну частину журналу займають щоденні роздуми над Словом Божим — біблійними читаннями за літургійним календарем УГКЦ. Ці роздуми є плодом особистої молитви їх авторів — священиків, монахинь, мирян, які так само прагнуть жити у ритмі життя УГКЦ, намагаються знайти відповіді на актуальні питання сьогодення.

 

Окрім того, в «Скинії» є низка цікавих статей і розмов на окремо вибрану тему. Цей «пілотний» номер висвітлює тематику зв'язків між особистою вірою і буденним життям, тому його тема —  «Віра / життя: є контакт».

 

Один із авторів журналу, Анатолій Бабинський, в статті «Віра у фрагментованому світі», пише, що сучасна людина має «кліпову» свідомість, через те, що «життя проходить в неї перед очима немов музичний кліп, як набір емоційних картинок чи просто калейдоскоп». Він каже, що «дуже мало людей йдуть на «глибину віри», пізнають її зміст, входять у світ молитви. Все це потребує неабияких зусиль, вміння зосереджуватись, втихомирювати свою калейдоскопічну свідомість, тобто входити в маленьку кімнату свого серця. Треба мати бажання і відвагу, але мандрівка віри, на яку першим вступив колись Авраам, є варта того. Вона обіцяє куди більше, ніж «19% річних», які рекламують чисельні банки. А самому ж «Банку нетлінних цінностей» вже кілька тисяч років».

 

Добрим способом навчитися зосереджуватися на важливих духовних речах є якраз роздуми над Словом Божим. Та більшість греко-католиків в Україні на питання «яке місце займає Біблія у вашому житті?», сказали б щось на кшталт: третє місце справа на другій полиці. Про те, чому так є, у «Скинії» розповідає о. Роман Лаба, монах-паулін, бібліст, засновник біблійного курсу «Дабар».

 

Також глибоке пережиття Божественної Літургії є ще одним із способів навчитися зупиняти свою увагу на порухах серця, через які часто говорить Господь. Тож «Скинія» започатковує низку публікацій про те, навіщо молитися на богослужіннях, як молитися, яка цінність літургійної молитви. У цьому «пілотному» числі Максим Тимо, викладач літургійного співу Львівської духовної семінарії Святого Духа, розповідає, як Богослужіння робить Церкву Церквою.

 

Цікавою і зворушливою є стаття про Спільноту Молитовного Служіння (СМС), в якій люди з усієї України моляться за людей у складних життєвих ситуаціях, отримуючи про це повідомлення через смс. Тут варто додати, що засновник цієї спільноти, Володимир Тимощук, тато шести дітей, зараз бореться із раком крові, і його порятунок можливий за умови зібрання необхідних коштів на трансплантацію кісткового мозку.

 

«Скинія» також є журналом, що хоче доносити вірянам важливі послання провідників Церкви. Тому тут є пастирські напучення Блаженнішого Святослава Шевчука з нагоди Року Віри, та інавгураційна проповідь Папи Франциска.

 

Головний редактор журналу о. Юрій Блажиєвський СБП, священик згромадження отців оріоністів УГКЦ говорить: ««Скинія» може стати добрим помічником для тих, хто хоче поглиблювати своє духовне життя і глибше розуміти актуальні питання віри. І неважливо, який людина має життєвий досвід, стан чи місію в Церкві — адже для всіх важливо тримати живий контакт з Богом».

 

Журнал є двомісячником, обсягом у 116 сторінок формату А5, має благословення Архиєпископа Ігоря Возняка, Митрополита Львівського УГКЦ.

 

Ціна одного примірника — 15 грн, для групових замовлень передбачена знижка. Відкрита редакційна підписка — найкращий спосіб вчасно отримувати журнал. З питань придбання і замовлення журналу просимо звертатись до секретаря редакції:

 

Марія Мідик, а/с 1802, Львів 79016

тел.: 097 164 4008

e-mail: skinia.ua@gmail.com

facebook.com/skynia.ua

 

Довідка:

Одне із значень слова «скинія» - намет, де я зустрінуся з Тобою (Богом). У Старому Заповіті скинія була місцем, де Бог зустрічався з Мойсеєм і його народом, щоб об'явити свою волю. На початку скинія була переносним храмом. Вибраний народ мав змогу переносити його із собою у мандрах по пустелі.
При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів гіперпосилання на "КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ" обов'язкове.