Військове капеланство представили на Міжнародній конференції головних капеланів країн-членів НАТО у Парижі
  • Втр, 11/02/2014 - 13:10

Від 3 до 7 лютого 2014 року в Парижі (Франція) проходила XXV Міжнародна конференція головних військових священиків (капеланів) Збройних сил країн-членів НАТО. Конференція була присвячена аналізу результатів стратегічного розвитку сучасного військового капеланства.

Такі конференції відбуваються щороку з 1990 року в різних країнах-членах НАТО. Українську Греко-Католицьку Церкву та Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України представив о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту. Цього року в ході зустрічі було обговорено тему «Страждання і надія – слово священика (капелана) у вирішенні сучасних проблем».

Представники капеланських структур різних країн світу ділилися своїм досвідом організації капеланства та напрямками роботи на сучасному етапі. Програмою конференції було передбачено обмін досвідом, обговорення за круглим столом актуальних проблем відносин Церкви і війська, що дало можливість представникам різних конфесій із різних країн здобути великий і корисний досвід співпраці.

За словами о. Любомира Яворського, присутність Української Греко-Католицької Церкви на міжнародних тематичних зібраннях є важливою складовою у розвитку військового капеланства в Україні.

Прес-служба Департаменту капеланства

Джерело: http://news.ugcc.org.ua