Військове містечко на вул. Пекарській у Львові передали УПЦ (МП)
  • Чтв, 02/01/2014 - 17:51

Голова Львівської ОДА Олег Сало своїм розпорядженням передав у власність майновий комплекс військового містечка № 212 на вул. Пекарській, 57-59 у Львові релігійній громаді Львівської єпархії Української православної церкви.

Про це йдеться у розпорядженні голови ЛОДА від 27 грудня, оприлюдненому на сайті ЛОДА.

Розпорядження підписано на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 № 811-р «Про передачу майнового комплексу військового містечка № 212 у м. Львові до сфери управління Львівської облдержадміністрації».

«Передати у власність майновий комплекс військового містечка № 212 по вул. Пекарській, 57-59 у м. Львові релігійній організації Львівської єпархії Української православної церкви», – йдеться у розпорядженні.

Директору департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА доручено забезпечити передачу майнового комплексу відповідно до вимог чинного законодавства.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Сторчила.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради вимагали від Міністра оборони не допустити відчуження військового містечка на вулиці Пекарській, 57 Московському патріархату, без участі у цьому процесі органів місцевого самоврядування.

Про бажання передати УПЦ (МП) у Львові майновий комплекс військового містечка № 212, що на вул. Пекарській, 57, військовики повідомили Львівську ОДА офіційним листом, пропонуючи одночасно облдержадміністрації взяти спершу об’єкт на свій баланс, а згодом передати його Православній церкві.

Нині цей будинок перебуває на балансі КЕВ м. Львова.

Науковці, підприємці, службовці та громадські діячі Львова 19 вересня звернулися до влади Львівської області та Львова з проханням передати громаді церкви Християн Віри Євангельської приміщення у центрі Львова на вул. Пекарській, 57 і 59. Підписанти листа просять керівництво Української православної церкви (Московського патріархату) відмовитися від бажання отримати цю будівлю, бо це, як наголошено у листі, може призвести до міжконфесійного конфлікту.

Джерело: ЗІК