Військові капелани та посадовці Міноборони обговорили проблематику взаємодії
  • Чтв, 28/07/2016 - 19:43

У Центральному будинку офіцерів відбулося засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

На засіданні також були присутні представники Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Представники духовенства разом з посадовими особами Міністерства обговорили сучасний стан військово-релігійного співробітництва та проблеми, пов’язані зі створенням капеланської служби у Збройних Сил України.

Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов наголосив, що сьогодні у війську капелани відіграють важливу роль і дуже потрібні.

Ми високо цінуємо велику роботу, яку військові священики виконують на передовій. Кожного дня близько ста священнослужителів несуть непросту душпастирську службу у Збройних Силах України. Тож дуже важливо під час діалогу зрозуміти, чого ще не вистачає, щоб рішення, які приймалися в попередні періоди щодо створення служби військового духовенства, були повністю виконані”, — наголосив заступник Міністра оборони.

Учасники засідання ознайомилися з поточним станом опрацювання проекту Закону України «Про військове капеланство». Цей проект розроблений за безпосередньої участі військових капеланів із залученням науковців, експертів Верховної Ради та Інституту релігійної свободи.

Результати засідання Ради, оформлені протокольно, будуть направлені Міністру оборони України генералу армії України Степану Полтораку.