Військові капелани відвідали солдатів Національної гвардії України
  • Срд, 17/09/2014 - 19:41

У понеділок, 15 вересня 2014 р.Б., військові капелани: о. Андрій Хомишин, о. Михайло Білецький та бр. Юрій Балух завітали до мобілізованих солдатів Національної гвардії України у військову частину № 4114.

 Відвідини розпочались із Божественної Літургії, яка відбулась в польових умовах табору у вечірню пору. Участь у богослужінні взяло чимало військових. Під час проповіді о. Михайло Білецький роздумуючи над євангельським уривком звернувся до присутніх: «Жінка доторкнулася краю одежі Ісуса і видужала. Край одягу, мав пригадувати побожному єврею про Божі Заповіді, про Боже Слово. Це дуже важлива вказівка для нас – отримаємо зцілення, коли вхопимося за Боже Слово, як одіж Ісуса. Таким краєм одежі є також Таїнства. Вони і тепер продовжують діла, які Христос виконував упродовж свого земного життя. Святі Таїнства є ніби «силами, які виходять» із Тіла Христового, щоб оздоровити наші гріховні рани і дати нам нове життя у Христі». Також в часі Святої Літургії всі хто бажали, мали змогу приступити до Святої Сповіді та прийняти Святе Причастя.

На завершення о. Михайло подякував присутнім за спільну молитву та закликав кожного надалі молитись за свою Батьківщину, за свої сім’ї, друзів, військо, поранених та полонених.