Військові капелани взяли участь у реабілітації воїнів АТО за програмою "ПОВЕРНЕННЯ ДО ЖИТТЯ"
  • Птн, 29/05/2015 - 11:13

З 18 по 28 травня 2015 року, військові капелани Львівської архиєпархії УГКЦ: о. Андрій Хомишин та о. Юрій Цюпка взяли участь у реабілітації воїнів АТО за програмою «ПОВЕРНЕННЯ ДО ЖИТТЯ» («BACK TO LIFE»), яка проводилась на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру (с. Яворів, Турківського р-н, Львівської обл.).

Програма була спрямована на реабілітацію воїнів, які постраждали внаслідок проведення антитерористичної операції на сході України, та повернення їх до активного життя у суспільстві засобами фізичної культури та спорту. Протягом перебування в реабілітаційному-спортивному центрі близько 15-ти військовослужбовців АТО, з різних куточків України та з різними ступенями важкості поранень, проходили різного роду фізичні тренування, психологічні тренінги, мали цікаве дозвілля, насичене походами в гори, волонтерські роботи, які позитивно вплинули на подальший стан захисників Батьківщини.

У свою чергу отці-капелани дбали про духовну підтримку бійців АТО. Разом із українськими військовими душпастирі спільно молились, відвідували парафіяльний храм, провадили духовні бесіди із воїнами. Протягом двох тижнів кожен присутній на реабілітації військовослужбовець мав змогу приватно поспілкуватись із священиками, отримати відповіді на поставлені питання.  

Більше цікавої інформації про програму дивитись тут.