Військові львівської бригади ТрО встановили скульптуру Богородиці в селі на Донеччині
  • Втр, 18/10/2022 - 13:50

Як повідомляє Львівська обласна військова адміністрація, бійці 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України, що виконує бойові завдання зі захисту країни від окупантів на Донеччині, нещодавно встановили в одному зі сіл Донецької області скульптуру Богородиці.

За час виконання завдань у Донецькій області бригада втримує лінію оборони та звільнила від російських військ кілька населених пунктів області. Крім цього бійці бригади допомагають мешканцям прифронтових сіл та містечок, евакуюють мешканців або разом з волонтерами доставляють їм допомогу.

Скульптуру Богородиці урочисто відкрили 14 жовтня – у день свята Покрови та День захисників та захисниць України. Символізм цієї події в тому, що більше 170 років тому в цьому ж селі була споруджена церква Покрови Пресвятої Богородиці. Однак після приходу радянської влади її було знищено.

Освятив скульптуру капелан бригади. На відкриття зібрались військовослужбовці бригади, коштами і зусиллями яких споруджено фігуру, а а також мешканці села. 

103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних Сил України (103 ОБрТрО) — кадроване формування Сил територіальної оборони Збройних сил України у Львівській області. Бригада перебуває у складі Регіонального управління «Захід» Сил ТрО. Наприкінці квітня 2022 року, 103-тя бригада була відряджена в зону бойових дій на Донбасі, для протидії російському вторгненню в Україну.