Військові медики молилися в Крехові
  • Втр, 05/11/2013 - 11:31

У неділю, 3 листопада, працівники Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (м. Львів, вул. Личаківська, 26) здійснили паломництво до Крехівського монастиря Чину святого Василія Великого. Разом із медиками в молитовну подорож вирушив бр. Мирон Горбовий, капелан Центру військового капеланства.

У чернечому храмі Преображення Господнього прочани взяли участь у Божественній Літургії, а також приступили до святих таїнств Cповіді та Євхаристії. Після Богослужіння на подвір’ї комплексу бр. Натанаїл розповів гостям зі Львова історію Крехівського монастиря: заснування осередку монахами Києво-Печерської лаври Йоілом та Сильвестром, побудову магнатом Станіславом Жолкевським церкви Святих Петра і Павла, облоги турецькими військами та відродження чернечого комплексу 1990 році. Цікавими для слухачів були розповіді про чудотворні ікони Пресвятої Богородиці та св. Миколая, за посередницьвом яких чимало людей отримали зцілення.

Після молитви перед святими іконами прочани відвідали комплекс печер, у яких подвизалися ченці Йоіль та Сильвестр. Наприкінці підйомів крехівськими пагорбами військові паломники могли набрати та скуштувати води з чудотворного джерела. Подолавши круті стежки, молільники вирушили до Львова.

«Проща до Крехівського монастиря принесла чимало духовних плодів. Найперше, це зустріч із Богом у Сповіді та Євхаристії, а також молитва до Пресвятої Богородиці та св. Миколая Чудотворця. Після паломництва кожен військовий медик зможе ділитися духовним надбанням у праці з пацієнтами та колегами», - відзначив бр. Мирон Горбовий.

Джерело: http://news.ugcc.org.ua