Військові та їх родини духовно відпочили у Зарваниці
  • Пон, 27/07/2015 - 16:02

24-26 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася зустріч демобілізованих військових та членів їхніх родин зі священиками та психологами. З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) бійці мали зможу отримати духовну та психологічну підтримку,  а також відпочити.

«Суть зустрічей – це дати можливість бійцям бути разом зі своєю сім’єю на духовному відпочинку, - розповідає військовий капелан о. Микола Квич. – Наші військові потребують психологічної підтримки, часто мають багато проблем у родині. Саме перебування у Зарваниці, спільна молитва, розмови та ділення своїми проблемами мають на них позитивний вплив».

У зустрічі взяли участь 9 родин, усі молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої, отримали благословення мощами святих, обговорили свої труднощі з о. Миколою Квичем та психологом Олександрою Ніздраль. Владика Василій зустрівся з ними для духовної розмови, подякував за мужність і відвагу, яку вони проявили, захищаючи нашу Батьківщину.

У часі, коли сестра-монахиня Андрея займалася з дітьми військових, бійці та їх дружини мали також змогу переглянути цікавий фільм, пограти в футбол, а адміністратор духовного центру о. Володимир Фірман приготував для них на вечерю смачний шашлик.