Військових капеланів відзначили «За заслуги перед Збройними Силами України»
  • Пон, 12/10/2015 - 14:35

7 жовтня у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка начальник Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко нагородив військових капеланів, серед яких вісім представників УГКЦ на чолі з керівником Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур владикою Михаїлом Колтуном.

– Напередодні двох великих свят – Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України я вважаю своїм обов’язком подякувати кожному військовому капелану за жертовність, розуміння проблем і достойне виконання своїх обов’язків у зоні проведення антитерористичної операції у складі бойових підрозділів, а також тим хто продовжує й надалі виконувати цей обов’язок під час перемир’я. Тож велика вам шана та велика подяка від керівництва Збройних Сил України та усього особового складу. Ми впевнені у тому, що з вашою підтримкою перемога буде за нами, – зазначив генерал-полковник Віктор Муженко.

На знак пошани до того високого духовного внеску генерал-полковник вручив представникам українського духовенства почесні нагрудні знаки «За заслуги перед Збройними Силами України».