Військовий єпископ провів зустріч із прикордонниками строкової служби
  • Втр, 29/11/2016 - 16:14

27 листопада 2016 року в м. Великі Мости, у кінологічному навчальному центрі прикордонної служби, відбулася зустріч військового єпископа Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, з солдатами строкової служби.

Єпископа супроводжував о. Роман Возняк, капелан цієї військової частини, який періодично проводить подібні зустрічі, які мають на меті ознайомити військовослужбовців зі змістом навчання Церкви.

Звертаючись до солдатів, які походять з різних областей, архиєрей розповів про роль Церкви, а зокрема священика у житті військовослужбовця. «Видимий знак Божої присутності – це священик. Він представляє Церкву, яка має справу з Богом. Наші капелани упродовж двох років мали близько 400 ротацій в зоні АТО. Вони є тим символом та знаком Божої присутності. Як є священик, то воїни чуються, як в руках Божих – захищені, впевнені та відважні». Відтак єпископ побажав солдатам: «Вчитися формувати себе так, щоб бути зрілими, добрими та розумними громадянами». Капеланові прикордонників владика поручив у подальшому навчати солдат про Церкву, її завдання та значення у суспільному житті.

На завершення о. Роман Возняк, розповів про вклад УГКЦ у відбудову цієї військової частини та допомогу воїнам в АТО, а також засвідчив факт «чуда Божої опіки», що понад 2000 тисячі осіб військових, яких проводжали з Великих Мостів, повернулися з АТО живими.