Військовий єпископ відвідав капеланів, що проходять реабілітаційний курс на Закарпатті
  • Пон, 08/02/2016 - 18:56

Цими днями на Закарпатті в санаторії «Орлине гніздо» відбувається реабілітаційний курс для військових капеланів УГКЦ, що здійснювали служіння на сході України в зоні АТО.  У цьому заїзді беруть участь 17 священиків. Багато з них проходили декілька ротацій на територію бойових дій,  а деякі капелани – чотири або й, навіть,  п’ять ротацій.

Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та  його заступник о. Любомир Яворський на вихідних відвідали священиків, що перебувають на реабілітації. Військовий єпископ і капелани спільно відслужили Божественну Літургію. У своєму слові до священиків владика Михаїл  наголосив на важливості капеланського служіння, на особливій потребі у військових капеланах та на важливості їхньої духовної та фізичної віднови після служіння в АТО.

«Сьогодні ми роздумуємо про те, що після війни маємо повернутися до своїх парафій, до своїх сімей і родин. Щоби після повернення могти якнайкраще послужити тим, хто нас чекає, щоби могти рятувати людські душі, мусимо відновити свій дух і свої сили», – зазначив владика Михаїл.

Реабілітаційно-оздоровчий курс у санаторії триває 10 днів. У його програму входять фізичні процедури (мінеральні та термальні води, фітотерапія, опорно-рухові процедури, масажі тощо), тренінги з психологами, що спрямовані на подолання травматичного стресу та духовно-психологічне відновлення, а також передбачено час на духнову віднову зі священиками. Наступний заїзд на реабілітаційну програму буде відбуватися з 16 по 25 лютого цього року. У ньому візьмуть участь понад 25 військових капеланів.