Військовий капелан освятив реанімобілі для Харкова, Дніпропетровська та Вінниці
  • Чтв, 24/09/2015 - 23:13

23 вересня у Києві відбулася церемонія передачі Міністерству оборони України чотирьох подарованих Канадою машин швидкої допомоги, укомплектованих апаратурою, ліками та готових до експлуатації.

На заході був присутній Роман Ващук, Посол Канади в Україні, уповноважені представники Міністерства оборони України, Міністерства закордонних справ України, Сергій Касянчук, Директор представництва Світового конгресу українців в Україні, та очільники трьох військових шпиталів.

Освятив карети швидкої допомоги о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

“Сьогодні наші капелани, що несуть службу в зоні АТО, піклуються про душу військовослужбовця. Під час активних бойових дій як медики, так і капелани рятують наших захисників на полі бою. Мені дуже приємно бути тут та освятити ці реанімобілі, які зберігатимуть життя нашим воїнам”, – сказав о. Любомир.

Довідка:

Чотири машини швидкої допомоги будуть надіслані з Києва у Харків, Дніпропетровськ та Вінницю. Загальна вартість автівок разом із обладнанням та медичними препаратами – понад $100, 000. Це перша частина проекту “Швидкі для України”, найближчим часом ще 12 -16 машин підготують та надішлють з Канади. Реалізовують ініціативу спільним коштом медичні організації парамедиків Саскачевану та Альберти, громадські об’єдання українців Канади, а також Уряд провінції Саскачеван.