Військовий капелан провів лекцію для вчителів предмету “Захист Вітчизни” під час навчань з військової справи
  • Срд, 28/02/2018 - 18:41

Від 27 до 28 лютого офіцери Національної гвардії України спільно з представниками Кадетських сил та Національних Збройних сил Латвійської Республіки проводили навчання з військової справи для вчителів предмету «Захист Вітчизни» загальноосвітніх шкіл Київської області.

Захід проходив на полігоні НГУ у с. Нові Петрівці. На ньому побував військовий капелан УГКЦ о. Ростислав Височан.

Упродовж семінару представники НГУ ознайомлювали викладачів із досягненнями військово-патріотичного виховання молоді, а також з діяльністю Нацгвардії у сфері цивільно-військового співробітництва.

Крім того, військовий капелан УГКЦ о. Ростислав Височан ознайомив учасників із діяльністю військового капеланства у сфері духовно-патріотичного виховання молоді та прочитав лекцію на тему: «Захист Вітчизни у світлі вчення Церкви». Як зазначив о. Ростислав: «Духовний аспект у формуванні повноцінного військовослужбовця та вихованні молоді є надважливим. Саме християнські цінності та моральне життя роблять людину людиною».

Другий день занять пройшов у польових умовах. Психологи Нацгвардії провели практичне тренінгове заняття з професійно-психологічної підготовки за курсом тімбілдінгу. Також інструктор Національних Збройних сил Латвійської  Республіки  Раіво Тука детально розповів про особливості проведення інструктажу перед виходом на практичні навчання, а також про основи управління заняттями з вогневої та тактичної підготовки. Після цього викладачі спробували себе в ролі учнів і відпрацювали отриманні знання на практиці. З освітянами також провели  практичні заняття з індивідуального маскування, тактичної медицини, тактики пересування.

Тетяна Височан