Військовий капелан УГКЦ благословив молодих прикордонників
  • Птн, 24/06/2016 - 12:43

У четвер, 23 червня, в управлінні Мостиського прикордонного загону відбулися урочистості з нагоди прибуття першої черги військовослужбовців-строковиків для подальшої служби в підрозділах охорони державного кордону. На заході був присутній віськовий капелан УГКЦ о. Тарас Шпег.

Ярослав Войціцький, бойовий побратим персоналу загону, який проходив військову службу за мобілізацією у лавах оперативно-бойової прикордонної комендатури «Мостиська» та виконував бойове завдання в зоні АТО, нагадав прикордонникам про виклики сьогодення та велику відповідальність перед Батьківщиною. Про це повідомив власкорові IA ZIK речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.

З його слів, з нагоди прибуття нового поповнення та для настанови молодих прикордонників на чесну та самовіддану службу командування прикордонного загону запросило до участі в урочистих зборах керівництво та почесних членів ветеранської організації загону, представників духовенства, громадських організацій та місцевого самоврядування. А незмінний духовний наставник та самовідданий волонтер отець Тарас Шпег освятив особовий склад строкової служби та закликав до розуміння та сумлінного виконання воїнами свого священного обов’язку – захисту рідної землі.

Впродовж цих днів у Мостиському прикордонному загоні тривають заходи із прийому та вивчення новоприбулих військовослужбовців. Це – перша хвиля поповнення рядів прикордонного загону строковиками, кожен з яких в подальшому буде направлений у відділи прикордонної служби та впродовж часу призову нестиме службу з охорони державного кордону України.