Військовий капелан відвідав українців у Флориді
  • Птн, 23/03/2018 - 10:21

Отець Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ, уже майже тиждень перебуває у США, а саме на Українській Католицькій парафії Хрещення Господнього у місті Сент-Пітерсбург, штат Флорида. Там священослужитель зі Львова проводить дні духовної віднови.

Окрім спілкування із прихожанами храму, етнічними українцями, активістами, отець також зустрівся із подружньою парою: із першою заступницею Голови Союзу Українок Америки пані Лідою Яхницькою,  а також із американським суддею, українцем за походженням, та президентом Американсько-Української Медичної Фундації (2013-2017 рр.) паном Любомиром Яхницьким.

За сприянням Американсько-Української Медичної Фундації було отримано дозвіл від Збройних Сил США на переклад українською мовою кількох книг, що пов”язані із психологією ведення бою, посттравматичним синдромом та якостями офіцера-лідера.

Впродовж кількох років Союз Українок Америки (СУА) активно підтримує душпастирські та виховні проекти для дітей-сиріт, потребуючих дітей. Зокрема, під час російсько-української війни, членкині СУА надають допомогу пораненим військовослужбовцям, сім’ям, які втратили рідних на війні, багатодітним родинам та дітям із так званої «сірої зони». Велику увагу учасниці СУА надають одиноким людям та тим, хто має особливі потреби.

Дуже особливим моментом для отця, котрий є військовим капеланом і який, по суті, вперше в Україні започаткував душпастирювання військових на всеукраїнському рівні, були відвідини Спільноти жінок парафії святої Марії міста Норт-Порт. Жінки просили передати усім нашим воїнами, що вони постійно моляться за усіх захисників України, а щоп’ятниці промовляють Вервицю. Найстаршій учасниці спільноти – 96 років.