Військовий Ординарій США підтримав дискваліфікацію трансгендерів з військової служби
  • Срд, 23/08/2017 - 12:32

Рішення Президента США Дональда Трампа дискваліфікувати трансгендерних осіб з служби в Армії США викликало протести ЛГБТ-активістів та їхніх прихильників. Однак воно знайшло розуміння і підтримку в рядах ортодоксійних християн.

Так зокрема Військовий Ординарій США Високопреосвященний владика Тімоті Бройло видав заяву стосовно цього рішення Президента Трампа, у якій фактично підтримав презедентську позицію стосовно трансгенедрів у війську. Заява Ординарія з цього приводу розміщена на офіційному сайті Католицької Архиєпархії Збройних сил США.

Владика Бойло зауважує, що заява Президента США та реакції на неї обходять мовчанкою питання людської гідності в даній проблемі. Як зазначає Військовий Ординарій, гідність людської особи напряму пов’язана з тим, що людина є сотворена на образ Божий, на образ Бога, Який у повноті своєї Божественності прийняв людську природу задля Відкуплення світу.

Саме з такого розуміння випливає не прийняття гендерної ідеології, яка обґрунтовує трансгендеризм, як варіанту нормальності. Гендерна ідеологія не просто підриває християнське розуміння людини, але становить загрозу для нормального сприйняття достоїнства кожної особи, оскільки гендерна ідеологія зводить тіло до простого інструменту.   

Проблеми з сексуальною орієнтацією та проблеми з гендерною ідентичністю, на переконання Архиєпсикопа відображають стан суспільства, яке відкидає вічну правду й вдається до поверхневого вибору. Проте, як зазначає Архиєпископ особистий вибір має бути зроблений тільки у світлі остаточно призначення людини до вічного життя в Небі.