Військовослужбовці 184-го Навчального центру здійснили паломництво у Страдчі
  • Чтв, 28/06/2018 - 11:23

27 червня понад 50 військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного здійснили паломництво у Страдч, щоб прийняти участь у традиційній прощі, яка була присвячена пам’яті страдецьких блаженних отця Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми та Дню мирянина і 1030-річчю хрещення Київської України-Русі.

Главу УГКЦ Святослава з хлібом-сіллю зустріли діти, парафіяни зі села Страдч, очолюваного парохом Іваном Колтуном. Старожили поділилися з поважним гостем лаконічними спогадами про отця Миколу Конрада та дяка Володимира Прийму, яких знали особисто.

Опісля Архієрейської Божественної Літургії, яку очолив глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, відбулася хресна дорога.

Згодом, близько тридцяти тисяч людей різного віку разом з солдатами строкової служби, контрактниками та учасниками ООС помолилися за мир та злагоду в Україні, швидке одужання поранених, повернення воїнів Збройних сил України із фронту в рідні домівки живими та неушкодженими.

Наші вояки на чолі з Романом Курашем, привезли із собою польову кухню, щоб почастувати християн, що приїхали на цю духовну подію з усіх куточків України, солдатською кашею. Також, на прощі були присутні правоохоронці, рятувальники, медики, волонтери.

184-й Навчальний центр, на чолі із капеланом о. Тарасом Свищем, щорічно сприяє організації та проведенню служби, а паломництво військовослужбовців стало традиційним і кожен охочий духовно очиститись, може прийняти в ньому участь.